Pepiniera Calugareni
Pepiniera Calugareni

Pepiniera Calugareni

PEPINIERA CĂLUGĂRENI

Afacerea familiala are ca domenii de activitate cultura si comercializarea plantelor ornamentale si a florilor de gradina, infiintari garduri vii, amenajari spatii verzi, instalatii de udat prin aspersie si picurare.
Pentru a va familiariza cu oferta noastra va asteptam cu drag in pepiniera.

DE CE SA NE ALEGETI ?

Pentru ca am facut o pasiune din cultivarea plantelor ornamentale si pentru ca dorim sa va oferim si d-voastra bucuria pe care noi o simtim in fiecare zi.

Statistici web: pepinieracalugareni.ro

Viburnum Opulus -Bulgarele de zapada este un arbust decorativ de gradina, de marime medie, ajungand la o inaltime de 3m. Perioada de inflorire mai-iunie. Se planteaza la soare,dar se preteaza si la semiumbra. nepretentios fata de sol
Hibiscus Sanchoyo nu ramane verde iarna, dar in schimb, face flori mari deosebit de frumoase, incepand cu luna iunie pana la prima bruma. Creste repede 40 – 50 cm pe an. Nu este pretentios. Se foloseste pentru garduri vii si cateodata in combinatii cu ligustrum. Este un soi de trandafir japonez folosit pentru gardurii vii, […]
Prunus Piersica Atropurpurea – piersic ornamental cu frunza rosie
Physocarpus Opulifolius Diabolo este un arbust cu frunze de culoare rosii – maronii, ajunge la o inaltime de 2 m, infloreste la inceputul verii. Se utilizeaza sub forma de gard viu, dar si solidar. Creste foarte bine si in ghiveci.
Viburnum plicatum Mariesii este un arbust decorativ de gradina, de marime medie, ajungand la o inaltime de 2m. Perioada de inflorire mai-iunie. Se planteaza la soare,dar se preteaza si la semiumbra. nepretentios fata de sol.
Planta ornamentala prin frunza si spic ce apare toamna .
Festuca Glauca (iarba albastra) – iarba ornamentala sub forma globulara ,vesnic verde.
Este un arbore cu inaltimea de 15 m. Coroana este mare ,ajunge la 7m diametru. Frunzele sunt mari, de 10-20 cm, cu petiolul lung, de culoare verde-inchis. Florile sunt mari, albe cu pete purpurii si dungi galbene in interior, grupate in panicule late. Infloresc in iunie-iulie. Fructele sunt cilindrice, subtiri, lungi (20-40 cm) si decoreaza arborele in timpul iernii. Este o planta iubitoare de lumina, dar se poate planta si la semiumbra.
Tuia columnaris are culoarea verde deschis , un port sub forma cilindrica foarte dens. Dintre toate soiurile de tuia occidentalis ea este cea mai utilizata,fiind un soi autohton care este adaptata foarte bine mediului,exista foarte putine cazuri de imbolnavire sau neprindere. Se foloseste solitara, in aliniamente sau in garduri vii.Suporta tunderea dar nu este necesara. Ajunge la inaltimea de 5 m si diametrul de 1m.
Este un arbore inalt, cu trunchiul puternic si coronamentul larg, iar scoarta se exfoliaza in placi mari. Frunzele sunt palmat lobate si cazatoare. Florile apar odata cu infrunzirea.
Este un arbore inalt, cu trunchiul puternic si coronamentul larg, iar scoarta se exfoliaza in placi mari. Frunzele sunt palmat lobate si cazatoare. Florile apar odata cu infrunzirea.
La maturitate are 1,5-2m înălţime, având frunze de culoarea verzi si florile violet. Înfloreşte în lunile mai-iunie. Se remarca prin inflorire abundenta.
La maturitate are 1,5-2m înălţime, având frunze de culoarea verzi cu marginile albe si florile violet deschis cu miros delicat. Înfloreşte în lunile mai-iunie. Se remarca prin inflorire abundenta.
La maturitate are 1,5-2m înălţime, având frunze de culoarea verzi si florile violet. Înfloreşte în lunile mai-iunie. Se remarca prin inflorire abundenta.
Mesteacanul este apreciat pentru culoarea trunchiului si a ramurilor de un alb curat, catifelat la atingere. Toamna, frunzele capata o culoare galbena si cad tarziu in iarna. Se foloseste solitar sau in grupuri, atinge inaltimea de 6-7m, are o coroana simetrica. Planta este elastica, nu se rupe la vant.
Ramane verde tot timpul anului dar cu conditia ca temperaturile sa nu scada mai mult de -15 grade celsius. Daca scad isi pierde o parte din frunze care se vor regenera primavara. Creste aproximativ 60 - 70 cm pe an. Nu este pretentios si este foarte rezistent la poluare, praf, etc. Se foloseste pentru gardurile vii inalte.
Nu ramane verde iarna, dar in schimb, face flori mari deosebit de frumoase, incepand cu luna iunie pana la prima bruma. Creste repede 40 - 50 cm pe an. Nu este pretentios. Se foloseste pentru garduri vii si cateodata in combinatii cu ligustrum. Este un soi de trandafir japonez folosi pentru gardurii vii, foarte aspectos pentru florile sale. Se poate planta si solitar sub forma de arbust.
Este un conifer vesnic verde care se aseamana foarte mult cu tuia, dar are un ritm foarte mare de crestere - de pana la 70cm/an. Se utilizeaza cu precadere la formarea de garduri vii. Inaltimea la maturitate 5-6 m.
Tuia smaragd are culoarea verde deschis (brotacel), un port piramidal bine definit. Se foloseste solitara, in aliniamente sau in garduri vii. Creste 30 cm pe an.
Thuja occidentalis Danica are o crestere globulara, la maturitate diametrul ajunge sa aibă 70-80 cm.
Este de un verde inchis, foarte deasa si voluminoasa, se foloseste la garduri vii, aliniamente au solitara. Este o specie autohtona si e foarte rezistenta la condiitiile climatice de la noi.
Este soiul de tuia din care sunt facute majoritatea gardurilor vii din parcuri.Are o crestere rapida max 40 cm /an. Suporta foarte bine tunderea, chiar este obligatoriu sa fie tunsa. Culoarea se modifica pe timpul iernii din verde crud in verde brun.Pentru infiintarea unui gard viu se poate utiliza 2-3 buc /1ml pe un singur rand si 4- 5 buc/1ml pe doua randuri.
Este soiul de tuia din care sunt facute majoritatea gardurilor vii din parcuri.Are o crestere rapida max 40 cm /an. Suporta foarte bine tunderea, chiar este obligatoriu sa fie tunsa. Culoarea se modifica pe timpul iernii din verde crud in verde brun.Pentru infiintarea unui gard viu se poate utiliza 2-3 buc /1ml pe un singur rand si 4- 5 buc/1ml pe doua randuri.
Un trandafir somptuos,un deliciu pentru orice gradina. Un theahibrid cu inflorire continua pe tot parcursul sezonului,mai ales atunci cand florile “trecute” sunt eliminate. Floarea este mare,14 cm,foarte plina,pana la 35-40 petale,bicolora: fond de fildes alb cu roz deschis pe margini,parfum fin ce aduce a aroma de fructe. Formeaza o tufa stufoasa, sanatoasa, viguroasa, cu crestere verticala, 70-90 cm, cu frunzis verde-inchis lucios si foarte rezistent.
Tufe viguroase ,100-120cm,ramuri erecte,frunzis dens,de culoare verzi-inchis, lucioase. Flori foarte mari si pline (10-14cm),petale rosii cu dungi de crem,parfum remarcabil. Infloreste in valuri pe tot parcursul anului. Frunze rezistente la boli. Recomandat pentru peisaj.
Fara indoiala este cel mai albastru-violet trandafir de pe piata,din categoria trandafirilor "albastri". Formeaza tufe de vigoare supramijlocie,70-80cm,cu frunzis verde-mat,foarte rezistent la boli! Florile involte,mijlocii,cu petale de culoare violet inchis,cu un puternic parfum dulce caracteristic de trandafir,care se deschid complet,lasand la iveala staminele ei de aur. Infloreste in valuri pe tot parcursul anului. Soi foarte valoros,rezistent,care a castigat numeroase premii,atat pentru forma si culoare,cat si pentru parfumul ei deosebit.
Vigoare mare, 80/100 cm, cu ramuri etalate, ghimpi putini. Frunze mijlocii, inguste, verzi-deschis, lucioase. Florile semi-involte, mijlocii, grupate in ciorchini de pana la 15, petale albe-pur cu nuante roz si parfum usor de roze. Rezista la intemperii. Soi pentru parcuri in masiv, grupuri mici sau plante solitare.
Tufa este sanatoasa, bine echilibrata,rezistenta la boli.Florile sunt delicate,de un rosu aprins ,grupate in buchete,fara miros
Smochina are un miros dulceag, o aromă delicată şi pătrunzătoare. Fructul se topeşte în gură şi lasă o senzaţie de prospeţime, cu un parfum subtil, nedefinit. Smochinele sunt pline de seminţe.
La maturitate are 1,5-2m înălţime, având frunze de culoarea verzi rosiatice si florile violet albastruie. Înfloreşte în lunile mai-iunie. Se remarca prin inflorire abundenta.
Trandafirii Golden Showers fac parte din categoria trandafirilor urcatori. Ramurile sunt lungi de 200 - 300 cm, frunzis lucios. Florile involte, mari, de forma nobila; petale galbene cu parfum intens si placut. Infloreste continuu. Defecte: decolorarea petalelor, usor sensibil la fainare.
Este un THEAHIBRID de un galben profund,cu putin tepi pe tulpini. Florile sunt mari, duble,usor parfumate, cu 17-25 petale. Formeaza tufe cu tije puternice si sanatoase70-90cm,frunzis verde lucios,cu rezistenta buna la boli si inflorire abundenta pe tot parcursul sezonului.
La maturitate are 1,5-2m înălţime, având frunze de culoarea verzi si florile violet. Înfloreşte în lunile mai-iunie. Se remarca prin inflorire abundenta.
Specie rezistenta la frig, decorativa prin floare. Se remarca datorita mirosului deosebit al florii. Perioada de inflorire mai-iunie. Dupa ce se trec florile se recomanda ca inflorescentele sa se taie pentru a stimuli viitoarea inflorire. Arbustul se poate planta individual sub forma de copac (se are in vedere indepartarea periodica a drajonilor) sau gard viu. Inaltime 50-60 cm – 25 ron
Albitzia jubilirisum (arborele de matase sau mimoza) este un arbore ornamental cu un aspect exotic ce infloreste din iunie pana toamna cu flori mov-roz ca niste papadii si frunze mici ca de salcam. Ii place lumina si caldura, este destul de putin raspandit la noi in tara, foarte exclusivist.
Este un arbust nepretentios ca orice tip de Iasomie. La maturitate atinge inaltimea de aprox. 2-3m. Perioada de inflorire lunile iunie-iulie. Florile sunt albe cu un parfum imbietor. Nu este pretentioa din punct de vedere al calitatii solului. Este iubitoare de apa si soare. Se poate planta si in semiumbra.
Frunzisul decoreaza prin culori diferite in fiecare anotimp (primavara are nuanta mov-maroniu, vara verde inchis, iar toamna portocaliu, bordo si galben) Primavara prezinta o minunata coroana florala alba, florile prezintu-se sub forma unor ciorchini. Planta infloreste primavara devreme, incepand din aprilie.
Euonimus microphilus gold este o planta rezistenta la frig. Isi pastreaza frunza si coloritul pe timpul iernii. Se poate utiliza individual sau in aliniamente sub forma de bordura. Atinge inaltimea de 50-60 cm. Se recomanda pentru amplificarea culorii galbene.
Iasomia este un arbust cu flori albe grupate in buchete , cu un parfum puternic diafan.
Tuia Smaragd gold este de culoare galben verzuie), un port piramidal bine definit. Se foloseste solitara, in aliniamente sau in garduri vii.
Este un conifer vesnic verde care formeaza o coroana zvelta, columnara, ramurile sunt orientate vertical , foarte apropiate de tulpina, simetric. Culoarea este de un verde argintiu, nu se modifica iarna. Inaltimea la maturitate 3 m. Suporta tunderea, de obicei aceasta planta se tunde la partea superioara pentru a limita inaltimea
Este o tuia de culoare galben verzui, cu o crestere medie 20-30 cm /an,inaltmea max 3m nu este pretentioasa la tipurile de sol.
Acest arbust conifer este iubitor de soare, de aceea se planteaza in locuri insorite, ceea ce va contribui si la pastrarea nuantei de galben intens - aurie a. Plantele de Chiparos "Stardust" se poate tunde, acest lucru ducand la indesirea si ramificarea lui.
Planta are o culoare verde argintiu tot timpul anului,forma conica,compacta,rezistent la ger,iubeste soarele si apa, ajunge la inaltimea de 3-4 m ,cu un diametru de 1,5m. Se utilizeaza individual sau in gard viu.
Nu ramane verde iarna, dar in schimb, face flori mari deosebit de frumoase, incepand cu luna iunie pana la prima bruma. Creste repede 40 - 50 cm pe an. Nu este pretentios. Se foloseste pentru garduri vii si cateodata in combinatii cu ligustrum. Este un soi de trandafir japonez folosi pentru gardurii vii, foarte aspectos pentru florile sale. Se poate planta si solitar sub forma de arbust.
Arbust ce creste sub forma de tufa, cu inaltime ce poate ajunge la 2 m, cu ramuri verzi, flori galbene batute ce infloresc din luna mai pana in iunie si in septembrie - octombrie daca este o toamna blanda.
Lonicera Japonica sau Caprifoi/Mana Maicii Domnului. Este o planta cataratoare, imbraca foarte bine gardurile din plasa si nu numai, formand un gard viu placut mirositor. Infloreste toata vara, abundent cu un parfum foarte puternic si placut. Frunzele verzi, late rezista peste iarna.
Este un arbust ne pretentios ca orice tip de Iasomie. La maturitate atinge inaltimea de aprox. 3 m. Perioada de inflorire lunile iunie-iulie. Florile sunt albe cu un parfum imbietor. Nu este pretentioasa din punct de vedere al calitatii solului. Este iubitoare de apa si soare. Se poate planta si in semiumbra.
Trandafir urcator deosebit de valoros. Florile sunt mari, superbe,de culoare rosu-stralucitor,catifelati,care apar in bulgari mici, in mod repetat,pana toamna tarziu. Culoarea rosie a petalelor este foarte stridenta si nu se estompeaza la caldura mare , rezista foarte bine si la ploaie.Frunzele sunt de culoare verde inchis,alungite , rezistente la boli fungice. Infloreste continuu : iunie-octombrie
Trandafirul Friesia face parte din categoria trandafirilor floribunda. Culoarea sa este galben intens, puternic parfumat si are intre 25 si 30 petale. Infloreste abundent, in buchete, pe tot parcursul anului. Poate fi folosit la amenajarea bordurilor, aleilor dar poate fi pastrat si in ghiveci. Rezista la seceta si inghet si nu este sensibil la boli.
Face parte din categoria trandafirilor hibrizi. Cu flori rosii catifelate. Frunzisul sau des cu frunze carnoase verde inchis lucios il recomanda pentru cultivarea in exterior, in straturi si garduri vii. Florile cresc solitare, pe tulpini puternice si rezista in vaze pana la 10 zile.
Este un ienupar cu o crestere la semiinaltime spre joasa. Are o forma circulara , culoare galben verzui, se planteaza la soare.
Specie decorativa prin flori, frunze si forma, rezistenta la ger, seceta si poluare. Frunzele sunt persistente , lungi si inguste. Iubeste lumina, nu infloreste la umbra.
Este un arbust nepretentios ca orice tip de Iasomie. La maturitate atinge inaltimea de aprox. 2-3m. Perioada de inflorire lunile iunie-iulie. Florile sunt albe cu un parfum imbietor. Nu este pretentioa din punct de vedere al calitatii solului. Este iubitoare de apa si soare. Se poate planta si in semiumbra.
Este unul dintre cei mai apreciati arbusti pentru faptul ca infloreste primavara timpuriu si pentru florile sale galbene.
Este un arbore inalt, cu trunchiul puternic si coronamentul larg, iar scoarta se exfoliaza in placi mari. Frunzele sunt palmat lobate si cazatoare. Florile apar odata cu infrunzirea.
Este un arbore indigen foarte raspandit, rezistent la ger si seceta, ornamental - decorativ prin coroana, frunze, flori. Se poate plantat in aliniamente sau solitar. Are o crestere rapida in primii ani, inaltimea maxima fiind de aproximativ 12 m. Taierile de corectie se fac primavara devreme. Plantarea se poate face pana ce temperature solului nu scade sub 5° C.
Euonimus microphilus gold este o planta rezistenta la frig. Isi pastreaza frunza si coloritul pe timpul iernii. Se poate utiliza individual sau in aliniamente sub forma de bordura. Atinge inaltimea de 50-60 cm. Se recomanda pentru amplificarea culorii galbene.
Salcie plangatoare este o specie putin pretentioasa fata de sol, rezistenta la ger, seceta, praf si poluare. Vegeteaza bine in marile orase. Este decorativ prin portul caracteristic – coroana globulara cu lastarii care atarna, flori si frunze. Taierile de intretinere se fac primavara devreme. Salcia plangatoare are o crestere rapida si este mare iubitoare de […]
Euonimus microphilus green este o planta rezistenta la frig, isi pastreaza frunza si coloritul pe timpul iernii. Se poate utiliza individual sau in aliniamente sub forma de bordura. Atinge inaltimea de 50-60 cm.
Euonymus emrald gaiety i-si pastreaza culoarea tot timpul anului si se folosesc in diverse combinatii cromatice cu alte plante ornamentale. Sunt foarte rezistenti la factorii de stres.
Este un arbore cu inaltimea de 15 m. Coroana este mare ,ajunge la 7m diametru. Frunzele sunt mari, de 10-20 cm, cu petiolul lung, de culoare verde-inchis. Florile sunt mari, albe cu pete purpurii si dungi galbene in interior, grupate in panicule late. Infloresc in iunie-iulie. Fructele sunt cilindrice, subtiri, lungi (20-40 cm) si decoreaza arborele in timpul iernii. Este o planta iubitoare de lumina, dar se poate planta si la semiumbra.
Este deosebit pentru culoarea rosie si forma frunzelor. Iarna pierde frunzele. Se foloseste in combinatii cu alte plante,solitar si sub forma de gard viu-suporta bine tunderea.
Salcia create (salix energetica) este acea specie de salcie ce are ramurile spiralate. Ajunge la inaltimi medii de 6 - 10 m. Are o crestere rapida si ca orice specie de salcie este mare iubitoare de apa.
Euonymus emrald gold isi pastreaza culoarea tot timpul anului. Se folosesc in diverse combinatii cromatice intre ele sau cu alte plante ornamentale. Sunt foarte rezistenti la factorii de stres.
Fructele sunt mari, parfumate, zemoase si dulci. Se coc in luna august- septembrie. Soiul este foarte productiv si necesita soare pentru o dezvoltare buna.
Spireea Vanhouttei sau Floarea Miresei este o specie hibrida de pana la 2 m. Ornamentala, foarte frumoasa prin multitudinea de flori albe, grupate in umbrele ce apar in mai-iunie. Rezista la ger si nu este pretentioasa la sol. Gard viu sau grupuri izolate sunt cele mai frecvente intrebuintari.
Inaltime - inaltimea este considerata de la suprafata pamantului fara a cuprinde si balotul de pamant.
Magnolia Soulergiana este o planta iubitoare de caldura, soare si multa apa. Infloreste de 2 ori pe an: aprilie si august. Are forma de copac , cu multe flori de culoare alb-violet. Inaltimea la cere poate ajunge 4-5m.

Productie Proprie
Toate plantele sunt inmultite, selectionate si crescute de noi in pepiniera. Un ciclu de productie dureaza minimum 4 ani, astfel plantele sunt aclimatizate. Oferim spre vanzare doar ceea ce producem.

Gama Variata
Cum pasiunea pentru plante nu are margini, gama de produse este variata: garduri vii vesnic verzi, arbusti cu flori, trandafiri, pomi ornamentali.

Consultanta Gratuita
Deoarece dorim ca plantele achizitionate din pepiniera noastra sa-si pastreze caracteristicile si sa aiba o dezvoltare armonioasa ulterioara, va stam la dispozitie cu sfaturi si sugestii bazate pe o vasta experienta.

Soiuri Cultivate

Soiurile cultivate de noi beneficiaza de o inalta calitate, deoarece sunt atent selectionate, rezistente la boli, daunatori si se preteaza conditiilor de clima din Romania.

Oferta Completa

Pentru a intregi oferta noastra va punem la dispozitie si servicii de transport si plantare a produselor comercializate de noi.

Consultanta Gratuita

Pentru a veni in sprijinul clientilor oferim consultanta gratuita, deoarece dorim ca plantele achizitionate din pepiniera noastra sa-si pastreze caracteristicile si sa aiba o dezvoltare armonioasa ulterioara.

Plante De Gradina

Furnizam plante crescute si aclimatizate in pepiniera noastra. Fiecare planta vine cu instructiuni simple de ingrijire si access la expertii nostrii in plante pentru a raspunde la intrebarile dumneavoastra. Stim ca plantele fac oamenii fericiti. Cumparati acum si bucurati-va apoi de cele mai bune plante.